Kassasysteem nodig? Dit zijn de opties!

,
Kassa in winkel

Een goed kassasysteem levert een ondernemer allerlei voordelen op. Het bespaart een hoop tijd en een kassasysteem geeft je inzicht in waardevolle gegevens zoals je omzet, verkopen en je actuele voorraad. Maar welk kassasysteem kun je het beste kiezen? In dit artikel zetten we alle kassasystemen met de voor- en nadelen op een rij!

Traditionele Kassa

De traditionele kassa is de meest eenvoudige kassa voor ondernemers. Het is een apparaat met knoppen om producten of diensten aan te slaan, een geldlade en een papieren bon. Je hebt geen software nodig en daardoor kan iedere ondernemer ermee werken. Bovendien is het de goedkoopste optie. Toch zie je de traditionele kassa steeds minder in winkels. Dat komt doordat je met de moderne kassa’s meer mogelijkheden hebt. Voor kleine ondernemingen kan de traditionele kassa nog steeds effectief zijn.

Elektronische Kassa

De elektronische kassa is vergelijkbaar met een traditionele kassa, maar heeft een elektronisch display. Dit scherm bedien je met een muis of toetsenbord. Een voordeel van de elektronische kassa ten opzichte van de traditionele kassa is dat je er andere apparatuur, zoals een barcodescanner op kunt aansluiten. De elektronische kassa wordt steeds minder gebruikt en zie je bijvoorbeeld nog in voetbalkantines of snackbars. De kassa is gemakkelijk in gebruik en kost gemiddeld een paar honderd euro.

Point-of-Sale (POS) Systeem

Een Point-Of-Sale of POS-systeem omvat meer dan alleen een kassa waar je mee kunt afrekenen. Het gaat hier om alle hard- én software die jou ondersteunen bij je verkoop, ofwel je ‘point of sale’. Bij hardware kun je denken aan de kassa zelf, maar ook de barcodescanner, de bonprinter en het pinapparaat. De software zorgt onder andere voor analyses, rapportages en voorraadbeheer. Ook kun je met de software bijvoorbeeld een loyaliteits- of spaarprogramma opzetten, kortingen verwerken of klantgegevens bijhouden.

Mobiel Kassasysteem

Een mobiel kassasysteem is een POS-systeem waarbij je gebruikmaakt van een mobiel apparaat zoals een tablet. Ze zijn handig voor bedrijven die hun klanten op verschillende plekken willen laten afrekenen, zoals marktkramen, restaurants en pop-upwinkels.

Bekijk hier het kassasysteem met een iPad

Cloud-Based Kassasysteem

Bij een cloud based kassasysteem worden gegevens niet op een harde schijf, maar online in een cloud opgeslagen. De gegevens zijn uiteraard beveiligd en alleen voor jou als ondernemer De cloud based kassa is vrijwel met alle hardware te combineren. Bovendien is dit kassasysteem betaalbaar, doordat je geen server nodig hebt. Ben je een ondernemer met meerdere filialen? Dan is het financiële voordeel zeker interessant.

Bekijk hier het cloud based kassasysteem

Welk kassasysteem kies jij?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het kassasysteem dat het beste bij jouw onderneming past? Neem dan contact met ons op!