Waarom zou je beginnen met een kassasysteem?

Heb je een winkel, dan heb je een kassa. Daar is geen discussie over nodig. Wat je niet meteen hebt, is een uitgebreid kassasysteem compleet met voorraadbeheer, inkoopbeheer, webshopkoppeling en dergelijke. Waarom zou je daar wel voor kiezen? Simpel gezegd: het maakt jouw werk veel gemakkelijker.

Een kassa systeem is namelijk meer dan alleen een kassa waar je betalingen mee kunt doen. In een kassasysteem worden ook de overige onderdelen van het betaalproces bijgehouden. De software erachter geeft jou zo een totaaloplossing voor je winkel in één uitgebreid kassasysteem.

Wat dacht je van je voorraad altijd inzichtelijk hebben?

Niet meer bladeren door lijsten of op een aparte computer zoeken in documenten. Nee, met één druk op de knop zit je in jouw voorraadbeheersysteem. Bekijk de voorraad van artikelen, gereserveerde items of wat wel en niet goed verkoopt. Zo kun je er meteen je inkoop- en verkoopstrategie op aanpassen.

En heb je meerdere filialen?

Dat belletje naar een ander filiaal over hun voorraad van een bepaald product is met een kassasysteem niet meer nodig. Even een blik werpen op het voorraadoverzicht en je weet genoeg.

Geen idee wie je klanten zijn en of ze vaker bij jou in de winkel aankopen doen?

Vraag ze of je hun gegevens mag bijhouden. Zo heb je met een kassasysteem bijvoorbeeld de juist informatie bij de hand om nieuwsbrieven te versturen of kun je een spaarpuntenprogramma beginnen. Je hoeft daarvoor niet eens klantenkaarten uit te delen.

Heb je een uitgebreid kassasysteem in de cloud?

Dan kun je er altijd en overal bij, zolang je maar verbonden bent met het internet. Een back-up maken is zo ook niet meer nodig.

Dus, waarom zou je beginnen met een uitgebreider kassasysteem? Je ziet het, jouw werk wordt veel gemakkelijker door een kassasysteem.