5 redenen om een webshop te starten naast je winkel

5 redenen om een webshop te starten

Er is geen twijfel over dat een webshop een belangrijk onderdeel is geworden van het verkoopproces voor veel bedrijven.

Volgens recente cijfers van het CBS hebben retailers die zowel in de winkelstraat als via het web verkopen, in november 2022 een omzetgroei van 9,6 procent geboekt. Dit in tegenstelling tot pure webwinkels, die 0,6 procent minder omzet realiseerden. Het is duidelijk dat de integratie van een webshop aan de bestaande winkel een positief effect kan hebben op de omzet.

Maar waarom is het nemen van een webshop naast je winkel zo’n goed idee? Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom je zou moeten overwegen om een webshop te starten naast je winkel:

1. Verhoogt de bereikbaarheid:

Een webshop maakt het mogelijk om je producten en diensten te verkopen aan klanten over de hele wereld, wat de bereikbaarheid van je bedrijf aanzienlijk verhoogt.

2. Verlengt de openingstijden:

Een webshop is 24/7 open, wat betekent dat klanten altijd toegang hebben tot je producten en diensten. Dit kan helpen om verkoop te genereren op momenten dat de winkel fysiek gesloten is.

3. Vergroot het aanbod:

Met een webshop kun je een groter aanbod van producten en diensten aanbieden dan je fysieke winkelruimte toelaat. Dit kan leiden tot meer verkoop en grotere tevredenheid bij klanten.

4. Maakt het gemakkelijker om te vergelijken en te shoppen:

Klanten kunnen gemakkelijk verschillende producten vergelijken en aankopen doen vanuit het comfort van hun eigen huis, wat kan leiden tot een hogere conversie en meer verkoop.

5. Verhoogt de zichtbaarheid:

Een webshop kan helpen om de zichtbaarheid van je bedrijf te verhogen, aangezien het online te vinden is via zoekmachines en sociale media. Dit kan leiden tot meer bekendheid en dus ook meer verkoop.

Al met al biedt het nemen van een webshop naast je winkel vele voordelen. Het kan helpen om de omzet te verhogen, de bereikbaarheid te vergroten, het aanbod te vergroten en de zichtbaarheid te verhogen. Als je nog niet hebt nagedacht over het starten van een webshop, is het misschien de moeite waard