“SW-Retail: ideaal voor multifilialen”
  • Dienst: Totaaloplossing

De Speelgoedplank

Om efficiënt te kunnen werken, heeft een winkel met meerdere filialen een goed werkend centraal kassasysteem nodig. De Speelgoedplank is zo’n multifiliaal en bestaat uit zes zaken: twee speelgoedwinkels, een kinderboekenwinkel en drie ‘hippe dingen’-winkels. Sinds begin 2013 werken zij met het softwaresysteem van SW-Retail. Maarten van der Tol, IT-adviseur van De Speelgoedplank, vertelt over zijn beweegredenen om te kiezen voor SW-Retail.

“De Speelgoedplank werkte met zes verschillende kassasystemen. Heel onhandig, al die losse units. We zijn op zoek gegaan naar een centraal systeem waarmee we gemakkelijk de gezamenlijke voorraad kunnen bijhouden. Ook een centrale klantenregistratie is voor ons belangrijk, bijvoorbeeld om klanten in alle filialen te kunnen laten sparen. Het systeem van SW-Retail voldeed aan onze wensen.”

Hoog servicelevel

Van der Tol sprak met een aantal potentiële leveranciers en koos uiteindelijk voor het product van SW-Retail. “Om twee redenen. Allereerst sprak hun systeem ons het meeste aan. De Speelgoedplank heeft een zeer veelzijdig assortiment. Dat vraagt om een bepaalde ondersteuning van het kassasysteem. De software van SW-Retail kan dat goed aan. Minstens zo belangrijk was de klik die wij voelden met de mensen van SW-Retail. In de voorbereidingsfase hebben we veel persoonlijk contact gehad. De samenwerking was en is erg constructief. Ook de training in het systeem was goed. SW-Retail is een open en transparant bedrijf. Altijd bereikbaar en met een hoog servicelevel.”

Sinds begin dit jaar werken alle zes filialen van De Speelgoedplank met het kassa- en voorraadsysteem. Zij zijn allemaal aangesloten op de centrale administratiemodule van SW-Retail. En naar ieders volle tevredenheid. Van der Tol: “Na sluitingstijd kan de centrale administratie meteen zien wat de totaalomzet van die dag is. Ook kan er centraal geprijsd worden. Ideaal, want zo loopt De Speelgoedplank niet het gevaar dat een artikel in de ene winkel meer kost dan in de andere.”