Kassasysteem

Plentyparts

Efficiency vormt uitgangspunt voor totale winkelautomatisering winkels
Op 1 november 2013 is de officiële samenwerking gestart tussen onderdelengigant Plentyparts en winkelautomatiseerder SW-Retail. De uitrol van het nieuwe winkelautomatiseringssysteem neemt ongeveer een maand in beslag. Na deze uitrol beschikt Plentyparts over een toekomstbestendige winkelautomatisering, waarop alle 27 winkels zijn aangesloten. Efficiëntie, toekomstbestendigheid, het volledig werken in de cloud en service vormen de basis voor de samenwerking tussen de twee bedrijven.

SW-Retail is trots op de opdracht. Gerben Scherphof, een van de twee eigenaren van het bedrijf, vindt het een mooie uitdaging om de wensen van Plentyparts te realiseren. “Plentyparts beschikt over een uitgebreid assortiment van meer dan 30.000 artikelen. Dit assortiment is formulebreed, maar kan naar eigen inzicht aangevuld worden door de individuele winkels. Dat maakt het voorraadbeheer lastiger. Daarnaast is het bestelproces niet eenduidig. Iedere winkeleigenaar heeft vrije keuze in leveranciers en manier van bestellen. Veel zaken in de bestelprocedure en bij de doorvoering van acties gebeurt nog handmatig, wat uiteraard foutgevoelig is. Door in te zetten op gezamenlijke inkoop en een eenduidig bestelproces hoopt Plentyparts de hoognodige efficiencyslag te slaan die nodig is voor de toekomst.”

Realtime werken in de cloud
Dat is echter nog niet de totale opdracht, want ook inzicht krijgen in de actuele cijfers op ieder moment van de dag was een belangrijke wens van de organisatie. Scherphof: “Anytime, anywhere, on any device, dat vormt het uitgangspunt van ons systeem. We werken volledig in de cloud, zodat wijzigingen in gegevens direct in alle 27 winkels worden doorgevoerd. Daarnaast beschikt de eigenaar over alle actuele cijfers en gegevens van omzetten, voorraden en klantgedrag. Zelfs op postcodeniveau is te zien welk product waar het meest wordt verkocht. Dat is informatie die goud waard is voor een goed inkoopbeleid en dus grotere omzet.
De eigenaar kan vanuit zijn luie stoel cijfers oproepen, zonder dat hij, zoals nu het geval is, fysiek naar de betreffende winkel toe moet rijden.”

Uitbreiding winkels
Plentyparts gaf tijdens diverse besprekingen aan dat zij een uitstekende service verwachtten. SW-Retail voldeed aan deze wens door tijdens de proeffase goed mee te denken en pasklare oplossingen aan te bieden.
Voor Plentyparts was dit maatwerktraject dusdanig bevredigend, dat na de proefperiode besloten is tot volledige samenwerking.“Het is een systeem dat voldoet aan al hun wensen, dat toekomstgericht is door te werken in de cloud en dat gericht is op groei. Mocht in de komende periode behoefte zijn om uit te groeien naar meer winkels, dan is dat met onze flexibele winkelautomatisering mogelijk.”

Plentyparts over SW-Retail
Plentyparts is een keten die groot is geworden door de verkoop van huishoudelijke onderdelen. Niet voor niets luidt de slogan: Eerste Hulp bij Onderdelen. De 27 winkels zijn te vinden in het gebied tussen Amersfoort en Enschede en van Groningen tot Arnhem. De winkels worden allemaal gerund door zelfstandig ondernemers. Plentyparts is blij met SW-Retail als partner: “Wij zochten een automatiseringspartner die een totaaloplossing kon bieden, rekening houdend met de individuele wensen van de franchisenemers. Met name de flexibiliteit van het team, maatwerkoplossingen en prijs/kwaliteitverhouding zijn doorslaggevend geweest.
SW Retail weet wat het betekent om naar klanten te luisteren. Geen luxe kantoorpanden en gouden randjes, maar gewoon een goed stuk software. Gebruikersvriendelijk, zelfs voor mensen die geen affiniteit hebben met automatisering.

Wij kunnen op basis van de huidige ervaring SW Retail van harte aanbevelen!”

Meer klanteverhalen

Bedrijfsgegevens

Totaaloplossing 27 filialen
Divers
WETEN WAT ONZE OPLOSSINGEN SPECIFIEK VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?
Laat een bericht achter via onderstaand formulier, dan neemt Gerben zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bel mij terug

Laat hier jouw telefoonnummer en bericht achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.