Modebrand voor high fashion kiest voor winkelautomatisering van SW-Retail
  • Cindy Li
  • Dienst: Totaaloplossing
  • Plaats: Amsterdam
  • Website: www.sisera.nl

Sisera

“Keiharde werkers, dat past ons wel”

Sisera is een begrip op het gebied van damesmode. Het multibrand modebedrijf richt zich met acht winkels in Nederland en België én een webshop op het hogere segment. Merken als Fendi, Michael Kors, Valentino en Tod’s zijn verkrijgbaar in de exclusieve modewinkels. Ambitieuze, vaak werkende vrouwen voelen zich thuis in de sfeer van de winkels en de persoonlijke benadering van Sisera. Cindy Li was namens Sisera betrokken bij het opzetten van een winkelautomatisering om zo een goede synergie te creëren tussen de winkels en de webshop.

Real-time en online werken

De klik met SW-Retail was er eigenlijk direct. “We waren op zoek naar een winkelautomatisering die aansloot bij onze wens om online te gaan. Het ging daarbij om de aansluiting van de winkels in Nederland en de koppeling met onze nieuwe webshop. Twee kenmerken van SW-Retail gaven voor ons de doorslag om voor hen te kiezen. Belangrijkste was voor ons dat we real-time inzicht hadden in alle essentiële zaken. Denk bijvoorbeeld aan productanalyse. Ook het feit dat ze speciaal voor de retail zijn opgericht en gewend waren om online te werken, was voor ons een pluspunt. Deze combinatie zorgde voor het vergeven van de opdracht. De persoonlijke klik met het team van SW-Retail maakte het voor ons af”, vertelt Cindy.

Optimale afstemming

Het automatiseren van de winkels en de bijbehorende webshop is een enorme uitdaging. De voorraden, de snelheid van de verkopen en het snelle schakelen tussen de verschillende winkels moeten nauwgezet op elkaar afgestemd zijn. Alle systemen dienen optimaal te draaien om de klant te allen tijde goed van dienst te kunnen zijn. Cindy: “Als een klant aan de balie staat met een zoekvraag, dan moet het personeel direct in het systeem kunnen zien of het item nog op voorraad is. Dat moet snel en foutloos gebeuren. De winkelautomatisering van SW-Retail is echt een maatwerktraject geworden. We zoeken nog naar de finetuning en uitbreidingen om de automatisering zo efficiënt mogelijk te maken.”

Informele samenwerking

De meerwaarde van SW-Retail lag voor Cindy duidelijk in de manier van werken. “De jongens van SW-Retail zijn heel behulpzaam. Ze zijn laagdrempelig en staan open voor iedere suggestie. De manier hoe ze met klanten omgaan, spreekt mij enorm aan. Het zijn keiharde werkers en dat past goed bij ons. Door de informele samenwerking werken we prettig aan de meest optimale situatie voor Sisera. We zijn samen nog in ontwikkeling en ik kan eigenlijk pas over een jaar zeggen of alles voldoet aan onze verwachtingen. Maar we zijn heel ver gekomen en ik heb er alle vertrouwen in dat we de optimale situatie bereiken.”