Smolders

Meer inzicht, meer servicegerichtheid.

  • Dienst: Totaaloplossing multifiliaal
  • Plaats: divers
  • Website: www.smoldersschoenen.com

Smolders Schoenen

Meer inzicht en servicegerichtheid dankzij nieuw kassa- en voorraadsysteem

Smolders Schoenen is een schoenenwinkel met meer dan 70 jaar ervaring. Met vijf vestigingen verspreid door heel Noord-Brabant is het bedrijf een vertrouwde naam voor veel Brabanders. Met een nieuw systeem kunnen zij nog meer de focus leggen op dat waar ze goed in zijn: service verlenen!

Om zowel offline als online te blijven groeien, zocht Smolders Schoenen naar een nieuw kassa- en voorraadsysteem. Mede-eigenaar Alexander Houtsma weet nog goed tegen welke problemen ze aanliepen. “We hadden vijf losse kassa’s en moesten voortdurend schakelen met andere vestigingen om te kijken of daar nog een specifieke schoenmaat op voorraad was. Dat bleek funest voor onze service. Klanten willen direct weten waar ze aan toe zijn. Zeker nu.”

Meer servicegerichtheid

Met het nieuwe kassa- en voorraadsysteem van SW-Retail is er veel veranderd bij Smolders Schoenen. “We kunnen als team nu veel sneller schakelen. Dat leverde ons direct meer servicegerichtheid op”, legt Houtsma uit. “Als we bijvoorbeeld van het merk Australian geen maat 42 meer hebben, dan kijk ik even in het voorraadsysteem in welke van onze winkels deze nog wel beschikbaar is. Je helpt de klant direct verder zonder ‘nee’ te verkopen.”

Meer inzicht

Naast meer servicegerichtheid kreeg Smolders Schoenen ook meer inzicht in haar eigen bedrijfsprocessen. “We kunnen met het nieuwe systeem superhandige rapportages draaien. We weten bijvoorbeeld nu beter hoe goed een merk verkoopt. We zien zelfs wie van het personeel daarin het beste presteert. Dat is kennis waar je als winkel veel van leert. Van elkaar, maar ook van jezelf als verkoper.”

De meerwaarde van SW-Retail

Smolders Schoenen is een organisatie waar snel schakelen en pragmatisch denken belangrijke waarden zijn. Dat gevoel hielden ze ook over aan SW-Retail. “Ze denken echt met je mee. Ze komen met vernieuwende ideeën en zijn zelfs bereid deze voor je te ontwikkelen. Daarnaast is het een heel compact team waardoor je snel kunt schakelen en resultaat ziet.”