WAM Denim winkel

“Het systeem is zo ingericht dat er weinig computerkennis voor nodig is
om ermee aan de slag te kunnen en dat is prettig”

  • Wam Denim
  • Dienst: Totaaloplossing 40 winkels
  • Kenmerken:
    • Exact online integratie
    • Warehouse Management
    • Kassasysteem en voorraadbeheer

WAM Denim kiest voor totaaloplossing in de cloud voor winkels, webshop en groothandel

WAM Denim is een internationaal bedrijf met 40 modewinkels in Nederland, een webshop en een groothandel. Het bedrijf wilde het logistieke proces, het voorraadbeheer, de kassasystemen en de financiële afhandeling optimaliseren door verregaand te automatiseren en digitaliseren. Na contacten met meerdere partijen koos het bedrijf voor SW-Retail, dat de klus in een recordtijd van drie weken klaarde.

In deze periode werd er een nieuw voorraadbeheersysteem geïmplementeerd dat werd gekoppeld aan het nieuwe kassasysteem, de webshop en aan de financiële en logistieke software van Exact online. Met al deze systemen wordt in de cloud gewerkt, zodat de data te allen tijde en op elk apparaat beschikbaar is. Daarnaast werd de logistiek sterk verbeterd door bij elke stap in het proces een scanmoment in te bouwen. Zo is niet alleen realtime te volgen hoe het staat met de voorraad, maar ook de status van bestellingen.

Win-win

Gerben Scherphof, eigenaar van SW-Retail, is trots op de manier waarop zijn team het project realiseerde. “Het is een mooie uitdaging om 40 winkels, een groothandel en een webshop in zo korte tijd te voorzien van een nieuw systeem en de onderdelen op een goede manier aan elkaar te koppelen zonder dat de verkoop daaronder lijdt. Dat de opdrachtgever tevreden is en graag met ons verder wil, is een mooi compliment.”

Onmisbare tool

Wam Denim nam het nieuwe kassasysteem begin juni in gebruik en directie en medewerkers zijn er inderdaad enthousiast over. “Het systeem is zo ingericht dat er weinig computerkennis voor nodig is om ermee aan de slag te kunnen en dat is prettig”, aldus de heer Amiri, directeur van Wam Denim. “Het kassasysteem is een onmisbare tool geworden voor de dagelijkse werkzaamheden, managementrapportages en het nemen van belangrijke beslissingen binnen onze organisatie. We gebruiken het steeds intensiever en dat is merkbaar in onze resultaten.”